Blogger Template by Blogcrowds


Meryem..Harami, yani haram olan, yani piç..Annesiyle seçilmiş bir yalnızlıkta yaşıyor, babası kahramanı ve perşembeleri aksatmadan kızına geliyor..Meryem hep onunla yaşamaya karar verdiğindeyse hikaye başlıyor..

Leyla..Ağabeylerinin özleminden dolayı akıp giden hayatı ve hatta kızına da görmezden gelerek yaşayan annesi ve Leyla' ya bildiği herşeyi aktarmaya adanmış öğretmen babasıyla kendini mutlu hissettiği bir hayatı paylaşıyor..Tarık ise hayatının en önemli yerinde duruyor, dost hallerinin dışında ilk aşk halleriyle de..Afganistan' dan gitmeleri gerektiğini anladıkları anda onun hikayesi de başlıyor..

İki kadının mutluluğu ramak kala kaçırmaları ve paylaştıkları herşeyin ortak mutsuzlukları haline gelmesi..Bu arada tabiki gene Afganistan..Kadın bakış açısıyla okuyunca empati kurmak çok acı veriyor..

Ve de aşk..Hem de her türlüsü..Çocuğuna, eşine, sevgiliye, anne ve babaya, Allah' a..Bu kitapta hepsi var..

Uçurtma Avcısı' nı yazmıştım..Bin Muhteşem Güneş' i de onu tanıttığım postuma gelen yorumlardan okuyarak aldım, iki günde bitti!!!Çalışmasam bir günde biterdi eminim..Tek soru işaretim finalde Amerika' nın sütten çıkmış ak kaşık olarak okuyucuya aktarılması..

Okunası, hem de nasıl..

Bu kentin ne çatısını aydınlatan ayları sayabilirsin,
Ne de duvarlarının gerisine gizlenen bin muhteşem güneşini...


5 yorum:

çok güzeldi di mi :)

24 Temmuz 2009 13:32  

Bu arada Yiğit Okur okudun mu?
Okumadıysan ilk fırsatta okumanı tavsiye ederim. Kesinlikle bir tutku yapacağından eminim. Başlangıç olarak Hulki Bey ve Arkadaşları'nı tercih edebilirsin :)

24 Temmuz 2009 13:33  

Evet çok güzeldi Seher..Hulki Bey ve Arkadaşları' nı yıllar önce annemin tavsiyesiyle denemiştim ama bitirememiştim, keyif almamaıştım yani..Belki yeniden denerim :))

25 Temmuz 2009 01:12  

Bilmiyorum küçük çocuğunuz varmı? Hem çalışan bir anne olmaktan, hem de evde kuzuma yeterince zaman ayıramama psikozundan dolayı sanırım, doğum yaptığımdan beri eskisi gibi kitap okuyamıyorum ben.. Bol bol kitapokuyabilmenize mi özensem yoksa onlardan bahsedebiliyor olmanıza mı karar veremedim:-)

8 Eylül 2009 17:34  

Evet aslında 14 aylık bir oğlum var..En deli zamanlarında :)) Ama arabam yok, işe minibüsle gidiyorum, harika bir okuma fırsatı..Hiç endişe etmeyin bence, kitap okumayı seven biri eninde sonunda okur, zaman zaman kim ara vermek zorunda kalmıyor ki okumaya..
Sevgiler..

8 Eylül 2009 18:40  

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa